Dessa bilder får användas fritt.
Klicka på respektive bild för att ladda hem högupplöst.

Fotograf att ange vid användandet av bilder: Globträdet

 

2002SlottetKungDrottning_small.jpg

Kungen och Drottningen tar emot barnen i Framtidsskeppet och Globträdets ordförande Kajsa Dahlström på Slottsgården.

 

ByggetFlickaKlipper_17cm_315dpi_small.jpg

Bild från bygget av Framtidsskeppet på stora scenen vid Second World Water
Forum and Ministerial Conference,
Haag, Nederländerna.

 

Framtidsbygget_i_globen_small.jpg

Översiktsbild över Framtidsskeppet i Globen, Stockholm. Barnen har under 24 timmar på Globens arena skapat vad de tycker är viktigt för framtiden.

 

Loren_ger_guldnyckel_till_rymdflicka_Framtidsskeppet_1998_8cm_331dpi_small.jpg

Barnens hedersgäster astronauterna, här astronaut och solforskare Loren Acton, ger en Guldnyckel till ett barn som ger den vidare till sin kommunchef. Guldnyckeln är en symbol för kommunchefernas löfte att arbeta vidare med att lyssna på barn.

 

Margot_Wallstrom_Childrens_Meeting_Place_14cm_300dpi_small.jpg

Margot Wallström EU-kommissionens vice ordförande sitter och samtalar med barnen på Children's Meeting Place i Soweto, vid World Summit on Sustainable Development, Johannesburg, Sydafrika.

 

Prinsessor_small.jpg

Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine blir guidade av barnen i Framtidsskeppet i Globen och får ta emot Vårt Förenande Vatten - en skål med vatten från 145 länder.

 

barry_small.jpg

Barry Andersson, Stockholms kommunfullmäktiges ordförande, träffar barnens på Children's Garden - en skola för barn i slummen där man bland annat planterar egna växter för att lära sig om miljön. Nairobi, Kenya.

 

barry2_small.jpg

Barry Andersson, Stockholms kommunfullmäktiges ordförande, får ta emot Vårt Förenande Vatten vid Children's Meeting Place - en mötesplats mellan barn och beslutsfattare på UNEPs område i Nairobi, Kenya.

 

grande_finale_small.jpg

Översiktsbild från bygget av Framtidsskeppet på stora scenen vid Second World Water
Forum and Ministerial Conference,
Haag, Nederländerna.

 

ouw-ceremony_small.jpg

Ceremonin Vårt Förenande Vatten inviger alla stora evenemang av Globträdet. Barn från hela tar med sig vatten från en plats som är viktig för dem och förenar dem för att visa att vattnet är det viktigaste av allt.

 

paraden_small.jpg

Barn är kreativa och visar på sitt eget sätt vad de tycker är viktigt. På Framtidsbygget på Riksplan vid Riksdagen får de skapa en vision om en framtid de skulle vara stolta över.