Kort programinfo – detta händer under VM-veckan

Här lägger vi inom kort upp information om presskonferenser och andra pressaktiviteter som sker under VM-veckan den 28 maj till den 3 juni i sommar.

Under tiden ges en kort överblick av allt som händer under VM i Samarbete. För ytterligare information om de olika delarna, klicka på rubrikerna.

Välkomnande i stadsdelarna den 28 maj

Alla utländska gäster välkomnas av Stockholms deltagande stadsdelar till VM i samarbete på Stadshusets innergård. Efter registreringen åker de ut till sina värdskolor i Stockholms stadsdelar där de under två dagar har gemensamma aktiviteter och förbereder Paraden.

De fyra paraderna den 31 maj

Barnen och ungdomarna för sina tredimensionella presentationer i fyra stora parader som startar från Vasaparken; Medborgarplatsen; Galärparken och Rålambshovsparken. Paraderna strålar samman på broarna och sidorna runt Norrström.

Invigningen av VM i Samarbete den 31 maj

Föreställningen Vårt Förenande Vatten – Our Uniting Water inbjuder barn från alla länder i världen att komma med en skål vatten från ett område som de värnar om. Båtar för barnen fram till en kristallskål på en scen mitt på Strömmen. Föreställningen innehåller även dans, sång, bildspel och musik från hela världen.

Seminariet ”Det vi gör idag blir barnens framtid” 31 maj – 2 juni

I seminariet som äger rum på Konserthuset, Globen och på Riksplan deltar politiker och tjänstemän från de medverkande stadsdelarna och kommunerna i Sverige och världen. Välrenommerade föreläsare ger inspiration att våga tänka i nya banor och lära av barn och konkreta verktyg att gå från tanke till handling.

Framtidsbygget den 1- 2 juni

De tredimensionella visualiseringarna som barnen har visat upp i paraderna placeras på Riksplan. Där bygger alla deltagarna ihop sina installationer. Innan barnen lämnar bygget skriver de Önskelappar till ”Nattbyggarna” – beslutsfattare, ungdomar, där de talar om hur de vill att bygget ska fortsätta under natten.

Mötet mellan barnen och nattbyggarna den 2 juni

Barnen och nattbyggarna möts och lär känna varandra på förmiddagen och bygger vidare tillsammans.

Guidningen av speciellt inbjudna gäster den 2 juni

Ambassadörer, riksdagens talman, ministrar, astronauter, kosmonauter och generaldirektörer från statliga verk får en speciell guidning av barnen i Framtidsbygget.

Finalen i Globen; guldmedaljer, guldnycklar, VM-stafetten och avslutningsdisco, den 2 juni

I VM i Samarbete blir alla deltagare världsmästare i samarbete och får guldmedalj under finalen i Globen. De beslutsfattare som deltagit i Mayors’ Meeting i Stockholms stadshus får guldnycklar och läser upp ett Löfte Mot Framtiden. En VM-stafett överlämnas från Stockholm till Kampala i Uganda som arrangerar VM i Samarbete 2008. Världens första VM i Samarbete avslutas - enligt barnens önskan - med ett jättedisco i Globen!