Det vi gör idag blir barnens framtid
Globträdets motto

======== Eftersnack på Bredängs camping =========


Torsdagen började med MorgonTjobang på Riksplan och avslutades på Bredängs camping där många av deltagarna bor. Vad var egentligen roligast under dagen?

redha

Redha Abtouche, Algeriet:
 – Jag har varit i Sverige i fem månader. I dag åt jag den bästa lunchen jag någonsin har ätit här. Det var fisk, potatis och thaimat. Annars har det roligaste varit bygget. Jag har hjälpt till att bygga en bro mellan Sverige och Uganda genom att låta svenskt vatten gå till ett afrikanskt tält.

Ellen Karlsson, sekretariatsboss:
 – Roligast var att få fylla i astronauten Loren Actons autograf som höll på att gå bort från några killars armar. Jag har gjort den så många gånger att jag kan den utantill!

 

alexander

Alexander Brännström, Robertsfors:
 – Bygget var roligast. Vi gjorde ett landskap – drömvärlden.

 

 

tim

Tim Hällström, Robertsfors:
 – Vi byggde ett stativ som vi hängde upp flaggor i. Det var kul att bygga och att få inspiration av de andra deltagarnas idéer.

 

anne-li

 Anne-Li Kleinschek, Strängnäs:
 – Det roligaste var att alla faktiskt samarbetade, det trodde jag inte innan att alla skulle göra. Det var en positiv stämning. Allt gick att lösa tillsammans. Det var ingen som sa: ”Det går inte!”.

emma

Emma Labrosse Mitchell, Kanada:
– Det roligaste var att bygga tillsammans med människor från andra länder. Vi byggde ihop oss med Danmark. Det var lätt att samarbeta. Det gäller att ha ett öppet sinne och att inte vara fördomsfull eller blyg om man ska samarbeta.